Tärkeintä on se, miten teet, ei se, mitä teet.


Monesti tie kohti unelmia ja sitä, mitä todella haluamme tehdä, vaatii useita eri vaiheita ja kivisiäkin portaita kuljettavaksi ennen tavoitteen saavuttamista. Tilanne voi olla turhauttava ja henkisesti tai fyysisesti todella raskas, mikäli esimerkiksi joudut tekemään tällä hetkellä työtä, joka ei motivoi sinua yhtään tai olet työpaikalla, jossa sinulla on paha olla. Silloin voi olla vaikea nähdä tilanteessa hyviä puolia. Useat unelmansa ja elämäntehtävänsä saavuttaneet henkilöt ovat kuitenkin kertoneet, että juuri kiitollisuus siitä, mitä sinulla on tällä hetkellä ja tahdonvoima ovat olleet erittäin ratkaisevia tekijöitä unelman toteutumisessa.

 

Viisas elämä – sarjan kirjoissa esimerkiksi Russell Simmonsin Todella rikas. Kuinka voit saada kaiken haluamasi, Marianne Williamissonin Vaurauden salaisuus sekä Bob Proctorin Olet syntynyt rikkaana käsittelevät sekä henkisellä tasolla että myös konkreettisten esimerkkien avulla kuinka voi muuttaa elämässä suunnan kohti hyvinvointia ja vaurautta sekä myös saavuttaa sen. Vaikuttaa siltä, että monella unelmansa tavoittaneella ja menestyneellä ihmisellä onnistumisen reseptiin on kuulunut muun muassa kurinalaisuus, tahdonvoima, usko itseensä, myötätunto, asioiden hyväksyminen sekä se, että mitä tekee niin, tekee sen hyvin. Moni menestynyt henkilö on aloittanut tiensä köyhistä oloista. Kaikki työ on arvokasta ja pystyessäsi tekemään kaiken työn hyvin ja työtä arvostaen se on niin voimakas kasvu henkisesti ja antaa eväitä löytää itselle sopiva työ, josta nauttii, ja johon haluaa sitoutua.  Itse ajattelen usein sanontaa, että norsu syödään pala kerrallaan. Kun alkaa tuntua, että tehtävää on liian paljon tai tavoite on liian kaukana ja saavuttamattomissa, palautan itseni tähän hetkeen ja siihen mitä voin tehdä juuri nyt tällä hetkellä. Tämäkin teksti rakentuu eteenpäin kirjain ja rivi kerrallaan saavuttaen lopulta kappaleen lopun.

 

Läsnäolon voima on tärkeimpiä asioita elämänhallinnassa. Itselläni siihen parhaiten auttaa meditointi ja se, että aina ajoittain keskityn päivittäin kesken askareiden hengittämään syvään ja palauttamaan keskittymiseni kehooni. On hyvä, että mieli on aktiivinen, mutta välillä on tärkeää saada mieli rauhoittumaan ja keskittyä siihen, että tunnemme kehomme ja mieli hiljentyy. Viisas elämä – sarjan kirjoista tähän aihe alueeseen hyviä ovat muun muassa Jon Kabat – Zinnin Kutsu tietoisen läsnäolon harjoittamiseen (kirja ja cd), Kabat Zinnin Tietoinen läsnäolo maailmassa, Mark Williamsin & Mark Penman Tietoinen läsnäolo – löydä rauha kiireen keskellä (kirja ja cd), Eckhart Tolle Läsnäolon voima sekä Goldie Hawn 10 läsnäolon minuuttia.

 

Russell Simmons: Todella rikas

 

  ” Unohda lopputulos. Se tarkoittaa, että voit työksesi kerätä roskia, markkinoida rap-musiikkia tai matkustella ympärimaailmaa hoitamassa munkkien silmiä, mutta sinun on oltava ajattelematta työn lopputulosta. On turha miettiä, miten monta roskaa ehdit noukkia, miten monta sopimusta sait solmittua muusikoillesi tai miten monta munkkia pelastit sokeutumiselta päivän mittaan. Se on pelkkää häiriötä. Todellinen työsi on pysyä hereillä ja tähän hetkeen keskittyneenä……Kun lakkaat ajattelemasta lopputulosta, saat väistämättä kaikki lelut, tarvitsitpa niitä tai et. Samalla tavoin kuvanveistäjä Wen-kuei, joka lakkasi ajattelemasta lopputulosta, päätyi yhdeksi Aasian parhaiten palkatuista kuvanveistäjistä. Ja Arjunasta tuli Intian rikkain prinssi, kun hän jätti mielestään lopputuloksen ja keskittyi työhönsä.” (Simmons, 2011 107, 108.)